Om Kulturstationen

Varmt välkommen till Kulturstationen!

 

Kulturstationen drivs av föreningen Villa Vulkan och är en kursverksamhet inom musik, sång, teater och dans. Vi har grupper och privatlektioner för barn, ungdomar samt vuxna i Majorna och Mölndal. Vår vision är att bidra till ett ett rikare kulturliv i Västra Götaland genom att erbjuda inspirerande och utvecklande kurser inom musik, dans och teater med syftet att stärka dig som utövare inom ditt område. Vi är stolta över våra skickliga och kunniga pedagoger som är flitigt anlitade inom sina områden utöver arbetet på Kulturstationen. 

 

Hör av dig redan idag och börja med din kurs så snart som möjligt! Anmäl dig till kurs här

 

 

Det är inte för sent att börja med musik VT 24

 

Våra kurser i instrument och sång består av privatlektioner. Undervisningen anpassas till dig, din nivå och dina intressen. Boka nu och börja när du vill! Vi ger lektioner i jazzgitarr, fiol, gitarr, piano, trummor, elbas och sång. Boka här!

 

 

 

Nu kan du anmäla dig till våra barngrupper i höst 

 

Barngrupperna HT 2024 är öppna för anmälan. Vi har grupper i kreativ rörelse och dans för barn 0-7 år, samt teatergrupper för barn 8-17 år. Boka här!

 

 

 

Vilka kurser erbjuder vi? 

 

Kulturstationen erbjuder privatlektioner i instrument: piano, gitarr, jazzgitarr, elbas, trummor, sång och fiol. Våra elever är både barn och vuxna, nybörjare och avancerade. Privatlektionerna anpassas efter dig, din nivå och dina intressen – och du kan börja när du vill.

Inom teater och dans erbjuder vi gruppundervisning för barn och unga i olika åldrar. Vi följer i stort skolans terminer, med nya kursstarter höst och vår. Anmälan är alltid öppen, så vänta inte med att boka nästa termin!

Nytt hos oss är kurser i somatisk rörelse med Ina Dokmo, läs mer här!
Du hittar mer information om alla våra kurser i menyn.

 

 

Var finns våra lokaler?

 

Våra musikhus finns i Majorna och Mölndal, på tre olika adresser. Följ alltid den adress som står i din kallelse för att hitta rätt!

Sockerbruket • Sockerbruket 27, vån 2.

Kulturstationen • Karl Johansgatan 146, Vagnhallen Majorna, Hus A3, Göteborg

Musikberget • Flöjelbergsgatan 14, Mölndal

 

Har du frågor om våra kurser eller annat? Hör av dig till villavulkan@gmail.com

 

Terminstider 2024

Vårtermin 15 januari – 9 juni*

Hösttermin 19 augusti – 15 december*


*I din kallelse ser du vilket startdatum och slutdatum som gäller för just dig.

Vi har uppehåll alla röda dagar och skollov. Vi har inte uppehåll i samband med att skolorna har studiedag, k-dag eller klämdag.

 

Om Kulturföreningen Villa Vulkan

Kulturstationen drivs av Kulturföreningen Villa Vulkan. Villa Vulkan vill medverka till en meningsfull fritid och stimulera barn, ungdomar och vuxnas kreativitet och utveckling. Vi har en scen på Sockerbruket Arena. Utöver kursverksamheten på Kulturstationen finns även replokaler, konsertlokal, dansstudio och musikstudios.