Balett nybörjare 13 år - 16 år

 

 

KURSINFORMATION:

På en kurs i balett för nybörjare kan du lägga en bra grund för din dansteknik. Balett används ofta som grundträning för andra dansformer. Genom balettens rörelser kan du lära känna koordination, balans, känsla av längd, styrka, kraft och lätthet. Vi börjar vid stången och övar sedan t.ex. på piruetter (snurrar), olika hopp, och korta kombinationer när vi färdas genom rummet. Välkommen till en nybörjarkurs i balett!

PlatsSockerbruket 27

Start: Just nu har vi inget datum för nästa kursstart. Välkommen att skicka in en intresseanmälan så kontaktar vi dig när vi har mer information.

Kläder/skor: Inga speciella kläder behövs. Däremot är det bra att köpa balettskor med delad sula (ej tåspetsskor). Dansbutiken kan hjälpa till.

 

 

>> Anmäl dig här

 

Lärare

Ina Dokmo.

Ina är en lekfull och engagerad danspedagog. Hon undervisar dans för att främja kroppskännedom, självkänsla, gemenskap, lek, kraft, rörelseintelligens och rumslig förståelse.

Ina har dansat sedan tre års ålder genom många olika typer av dans. Hennes utbildningar och arbete som dansare, koreograf och pedagog är mest inom modern och nutida dans, improvisation och somatisk rörelse men hon har även studerat och undervisat jazz, balett och fysisk teater. Ina har jobbat som dansare och pedagog i olika delar av Europa, har en kandidatexamen från Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance i London 2007 och en Masterexamen i koreografi och performativa praktiker från Stockholms Konstnärliga Högskola 2017. Ina har studerat kurser i pedagogik via DOCH och Stockholms Universitet.

 

 

Kontakt

Frågor? Kontakta oss på villavulkan@gmail.com

 

 

 

Läs gärna våra anmälningsvillkor - finns i menyn till vänster.