Barndans 4-5 år

 

Kreativ rörelse och dans

På kursen Barndans får barn i åldern 4-5 år dansa tillsammans. Vi jobbar med fri rörelse och viss koreograferad dans för att öva koordination, fantasi, styrka, långsamma eller snabba tempon, inkännande i grupp och lyhördhet mot sig själv. Vi kanske krälar, kryper, rullar, böjer, sträcker, balanserar, hoppar, snurrar, flyger. Vi leker genom inlevelse, kroppskännedom, improvisation och danssteg. Med och utan musik. I slutet gör vi en nedvarvning där barnen får landa och vila. Välkommen att börja dansa med oss!

 

Åldrar: Vi riktar oss till förskolebarn 4-5 år, som ännu inte har börjat i förskoleklass.

Plats: Sockerbruket 27

Antal gånger: 10

Pris: 1500 kr

Dag och tid: Tisdag kl 16.50-17.35

Start: 3 september 2024

 

På denna kurs deltar barnen utan föräldrar. 

Detta har många pedagogiska fördelar; barnen växer i självförtroende och självständighet, utvecklas i socialt samspel utan interagerande föräldrar och får uppleva att deras insats är viktig. Gruppen blir både lugnare och tryggare utan vuxna som "publik". För de flesta barnen går det hur smidigt som helst, andra kan behöva lite startsträcka. Därför är det bra att förbereda barnen och komma överens om hur man ska göra, till exempel att man följer barnet till dörren och vinkar hej då. Om du känner att barnet behöver dig, är du välkommen att sitta med första gången. Sedan finns plats för föräldrarna att sitta utanför danssalen.

 

>> Anmäl dig här

 

Lärare

Ina Dokmo.

Ina är en lekfull och engagerad danspedagog. Hon undervisar dans för att främja kroppskännedom, självkänsla, gemenskap, lek, kraft, rörelseintelligens och rumslig förståelse.

Ina har dansat sedan tre års ålder genom många olika typer av dans. Hennes utbildningar och arbete som dansare, koreograf och pedagog är mest inom modern och nutida dans, improvisation och somatisk rörelse men hon har även studerat och undervisat jazz, balett och fysisk teater. Ina har jobbat som dansare och pedagog i olika delar av Europa, har en kandidatexamen från Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance i London 2007 och en Masterexamen i koreografi och performativa praktiker från Stockholms Konstnärliga Högskola 2017. Ina har studerat kurser i pedagogik via DOCH och Stockholms Universitet.

 

 

Kontakt

Frågor? Kontakta oss på villavulkan@gmail.com

 

 

 

 

Läs gärna våra anmälningsvillkor - finns i menyn till vänster.