Banjo - individuell undervisning

 

Kursinformation

Kurs i femsträngad banjo där du bl a får lära dig tre-fingerstil, Rolls, Clawhammer samt alternativa stämningar.

Dessa tekniker är grunden till folkmusik och Bluegrass men ger dig också möjlighet att använda och utveckla banjospelet i annan musik. Kursen är för både nybörjare och den som redan kan spela en del och utformas efter den nivå du befinner dig på. Vi har löpande antagning under året >> Anmäl er här

 

Plats

Kulturstationen, Sockerbruket 27, Majorna 

(torsdagar)

 

 

Dag/Tid

Lektionstid enl. ö.k.

 

Priser

Som elev får du en faktura i månaden för fyra undervisningstillfällen per månad. Kursen är fortlöpande och avslutas inte förrän du skickar in en avanmälan via mail. Om du vill avsluta dina individuella lektioner behöver du meddela Kulturstationens kontor via intresse@kulturstationen.com - senast den 15:e varje månad inför den månad som blir din sista med lektioner. Exempel: du säger upp ditt avtal 14/4 och avslutar din kurs sista datumet i maj. 

 

Prisexempel för en månad: 4 lektioner à 30 minuter - 1600 kr

Prisexempel för en månad: 4 lektioner à 45 minuter - 2600 kr

 

 

Lärare

 

Jerry Johansson (gitarr, elbas, banjo)

Jerry Johansson började sin musikaliska resa i Varberg för ett antal år sedan, då som gitarrist och låtskrivare i diverse rock- och jazzensembler. Efter att ha upptäckt sitaren via en George Harrison-komposition på ett Beatles-album och då och där fått en omvälvande upplevelse av detta instrument, insåg Jerry att det var hög tid att förkovra sig i den indiska klassiska ragans och sitarens värld. Sitarmästaren Roop Verma, i sin tur elev till Ravi Shankar, uppenbarar sig och tar Jerry under sina vingar. Jerry övar skalor och spelar och spelar och närmar sig den klassiska indiska ragans innersta väsen. Jerry har även komponerat ett flertal verk för sin jazzkvartett samt gruppen Jerry Johansson Red med flera skivor utgivna av Kning Disk och OUTERDISK. Jerry gav nyligen ut LP-skivan Mountain Flame där han framför solokompositioner på banjo, sitar, gitarr och dulcimer som också gavs ut i en limiterad utgåva med en tillhörande not-tabulatur-bok.

 

 

Kontakt

Frågor gällande kurser: intresse@kulturstationen.com

Frågor gällande fakturering: villavulkan@gmail.com

Uppsägning av kurs: intresse@kulturstationen.com

 

 

 

Läs gärna våra anmälningsvillkor - finns i menyspalten till vänster.